17 okt. 2010

Matmässa

Tidigare i veckan var jag och en kompis på en matmässa här i Östersund. Vi provsmakade jämtländska delikatesser, lyssnade på föreläsningar och köpte med lite gott hem. Det mest intressanta var en förläsning av Mats-Eric Nilsson, som skrivit böckerna Den hemliga kocken, Äkta vara och Döden i grytan. Han pratade om alla onödiga tillsatser i mat, något jag inte tänkt så mycket på förut. Om man använder råvaror av dålig kvalité behövs det smakförstärkare för att manen överhuvudtaget ska smaka något, och om man ersätter den äkta grädden eller smöret med light-varianter, måste man tillsätta förtjockningsmedel. En vanlig industritillverkad färdigrätt kan innehålla mer än femtio tillsatser!

Vad är det för fel med riktig mat, undrar jag nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill skriva en kommentar, det gillar jag!