6 okt. 2010

Kycklingfilé med ugnsbakad fänkål



Ugnsbakad fänkål med brynt smör till, det är grejer det! Idag var det sidorätten som spelade huvudrollen i middagen! Det var länge sen vi åt fänkål sist, men det är ju supergott!  Smaken påminner faktiskt lite svagt om lakrits! Till fänkålen hade vi saftig kyckling, ris och en gräddig sås med smak av rödvin och svartvinbär. En härlig middag såhär mitt i veckan!

Ugnsbakad fänkål med brynt smör

1 fänkål
1 msk smör
salt

Ansa fänkålen och dela den i fyra delar. Smörj en ugnssäker form med lite smör och lägg ner fänkålen. Lägg små smörklickar på fänkålen och strö över lite salt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter i 250 grader. Ös med smör några gånger under tiden. Servera gärna med lite extra brynt smör att hälla över.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill skriva en kommentar, det gillar jag!