28 sep. 2010

Värmande majssoppa med smörstekta krutonger

Här kommer receptet på den goda soppan jag gjorde till lunch, passar perfekt en höstig dag som denna!

Mustig majssoppa   2 portioner

1 msk smör
1/2 gul lök
1 liten klyfta vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk chilipasta
ca 150 gram majs (fryst/konserverad)
4 dl vatten
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
kryddgrönt

Hacka löken och stek den mjuk i smöret. Tillsätt finhackad vitlöken, smulad buljongtärning, chilipastan och majskornen. Bryn under omrörning någon minut. Häll i vatten och vinäger och låt soppan koka under lock i ca 10 minuter. Häll upp i en bunke och mixa soppan slät, tillsätt nymald svartpeppar och salt efter smak. Servera med krutonger och valfritt kryddgrönt att strö över soppan!

Servera gärna med ett gott bröd med pålägg till soppan, då håller man sig mätt länge på den här lunchen! Jag hade några knäckemackor med svampstuvning på, mums!

Smörstekta krutonger

Några skivor vitt dagsgammalt bröd
1 msk smör
Flingsalt

Smält smöret i en stekpanna. Skär under tiden brödet i tärningar. Lägg ner dem i stekpannan när smöret blivit ljusbrunt, stek tills de är gyllene och krispiga. Strö på lite flingsalt. Passar perfekt till soppa och sallad!

1 kommentar:

  1. Åh det ser ju alldeles underbart gott ut! Du är så finurlig Ylva!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill skriva en kommentar, det gillar jag!