13 nov. 2010

Chokladpudding i ugn

Igår gjorde jag för första gången chokladpudding i ugnen. Det blev inte alls lika som den chokladpudding man köper, men otroligt gott! Efter att själva smeten bretts ut i formen, strödde jag en blandning av farinsocker och kakao på puddingen och sedan hällde jag på ett par deciliter kokande vatten! Konstigt tänkte jag först, men det visade sig att kakaosockret och vattnet blandades och bildade en jättegod chokladsås på botten och sidorna av puddingen. Lite hackad daim i smeten blev en härligt seg och knaprig överraskning. Helt otroligt god efterrätt!

Chokladpudding i ugn med chokladsås
50 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl mjölk
2 grovhackade daim

Sås
1/2 dl farinsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till chokladpuddingen i en skål. Häll den i en ugnssäker form, den ska fylla formen ungefär till hälften. Blanda de torra ingredienserna till såsen och strö över puddingen. Häll kokande vatten över alltihop och ställ sedan snabbt in i ugnen. Grädda i ca 20 minuter. Njut puddingen varm tillsammans med vispad grädde!

1 kommentar:

  1. Hej Ylva :) Jag håller på att fixa lite tidig julstämmning här i Hereford och tänkte baka lite olika saker så jag funderade på om du har något bra recept på Lussekatter och Havrekakor :) Kanske till och med pepparkakor?

    Tack så jättemycket för ditt paket :D Jag har inte haft tid att skriva tillbaka än men jag ska göra det snart :) Du är för söt <3

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill skriva en kommentar, det gillar jag!